Kastély Erdélyben designverseny

 

EREDMÉNYHIRDETÉS:

 

Kiválasztotta a Kastély Erdélyben Shop dizájnversenyének zsűrije a nyertest: a pályázatot Veres Imola dizájner nyerte. A győztes pályázó 2500 lejes pénzjutalomban részesül, munkáját pedig a Kastély Erdélyben online bolt új kollekciójának termékeire visszük fel. A dizájn pólón, bögrén, szatyron, naplón és hűtőmágnesen fog szerepelni. A Kastély Erdélyben Shop dizájnversenyére 20 pályázó jelentkezett. Az összes beküldött pályamunkát Facebook-oldalunkon lehet megtekinteni. 

 

 

-----

 

A verseny minden alkotni vágyó művész és grafikus számára nyitott, elsősorban azok számára, akiket megihlet az erdélyi kastélyok témája. Az alkotókat arra kérjük, hogy a pályamunka megalkotásánál a kastély fogalmához kapcsolódó képzettársításokat, hangulatokat - például nosztalgia, elegancia, szabadidő, természetközeliség, történelmi korok, építészeti stílusok, kastélykert, mesevilág, tündérkert stb. használják inspirációforrásként. A designverseny után létrejövő új termékkollekció bekerül a Kastély Erdélyben online boltjának kollekciói közé, a termékek eladásából származó jövedelem pedig Kastély Erdélyben programot  és a Kastély Erdélyben Koalíciót támogatja. 

 

A designra vonatkozóan más tartalmi megkötés nincs. A pályázókat arra kérjük, hogy a grafika mellé egy-egy alkalmazott formát (termék mockup-ot) is csatoljanak. A mockup készítése nem kötelező jellegű. A verseny után a nyertes designt a következő hordozókra visszük fel: póló, bögre, szatyor, napló, hűtőmágnes.

 

Beküldési határidő: 2017. október 10., éjfél

 

Eredményhirdetés: 2017. október 13.

 

Technikai adatok:

 

Egy pályázó több munkával is benevezhet a versenyre, azonban a verseny után egyetlen nyertes design kerül kiválasztásra.

 

A design lehet fehér-fekete vagy színes, a beküldési formátum pedig .jpg, .png vagy .pdf, fájl mérete pedig max. 2 MB. A pályamunkákkal kapcsolatos egyetlen kötelező grafikai elem, hogy tartalmaznia kell a Kastély Erdélyben angol nyelvű logóját, mely innen tölthető le.

 

A pályamunkákat a castle@pontgroup.org e-mail címre várjuk csatolmány formájában, az e-mail tárgya Kastely Erdelyben designpalyazat legyen.  

 

A verseny nyereménye: 2500 RON, melyből a verseny kiírója levonja a törvény által előírt kötelező járulékokat (16% adót). 

 

További részletek formai követelményekről és a verseny menetéről az alábbi szabályzatban találhatóak, melyet kérünk minden résztvevő figyelmesen olvasson el! Letölthető szabályzat pdf formátumban!

 

A Kastély Erdélyben programról:

 

A Kastély Erdélyben programot a PONT Csoport 2015-ben indította el. A program célja egy olyan stratégia és hálózat kialakítása, amely az erdélyi kastélyok és kúriák hosszútávú gazdasági és társadalmi fenntartható hasznosítását szolgálja. Mindez helyi és regionális szintű tervezéssel, a műemléképületek restaurálására és revitalizációjára fordítható alternatív forrásbevonási lehetőségek felkutatásával, egy információs és szakértői hálózat, illetve egy támogató közösség kiépítése által valósítható meg. A Kastély Erdélyben Alapot 2016-ban alapítottuk meg a Kastély Erdélyben program keretében. Az alap célja, hogy különböző kampányok révén adományt gyűjtsön a program különböző tevékenységeinek támogatására. Az első ilyen kampányunk a Kastély Erdélyben online bolt elindításával vette kezdetét, ahol erdélyi dizájnerek egyedi tervezésű alkotásait, ajándéktárgyait lehet megvásárolni, és ahol a vásárló az egyes termékek megvásárlásával a Kastély Erdélyben Alapot is támogatja.

 

A designverseny a Nemzeti Kulturális Alapkezelő (AFCN) által támogatott Support Castles – közösség és koalíció az erdélyi kastélyokért című projekt keretében valósul meg.

 

 


PONT Group

Cluj-Napoca, Mărginașă street no. 42.
Fax: +4 0364 81 99 04
E-mail: office@pontgroup.org

Postal Mail:
O.P. 1 CP No. 473, Cluj-Napoca, Cluj County

Támogatók