• Castelul cu patru bastioane de colț s-a construit în anii 1600. În anul 1848 revoluționarii români au incendiat castelul, astfel forma de azi l-a căpătat în urma reclădirii de după această dată. Construcția medievală a fost acoperită în anul 1852, și cel mai probabil camerele de colț s-au construit după aceaastă dată. Dintr-o placă din piatră cu inscripția 1862, se deduce că lucrările de construcții au fost finalizate la această dată.

  • Fațadele construcției sunt perfect simetrice, perechile ferestrelor de la parter se pot găsi și la etaj. Elementele decorative ale tavanului sunt formate doar din dungile orizontale și verticale finisate din tencuială.

  • În a doua jumătate a secolului al XVIII-lea, prin cumpărare, localitatea intră în posesia familiei Brukenthal. Primul castel a fost construit, cel mai probabil, la jumătatea secolului al XVIII-lea, acesta fiind modificat în prima jumătate a secolului al XIX-lea de către Iosif (I) Brukenthal, vărul mai mic al guvernatorului.

  • Clădirea simplă, cu formă în plan dreptunghiulară are un acoperiș în două ape, țeșit. Intrarea principală se află pe fațada principală, iar deasupra acesteia s-a construit un balcon susținut de patru coloane, care se poate accesa prin camera reprezentativă de la etaj.

  • Castelul din Imper Cașin Nou a fost construit în stil baroc (perioada târzie). Lucrările de construcție s-au realizat de către specialiști din Cașin, sub îndrumarea meșterilor de la Viena. Clădirea are o structură simetrică, atât în interior cât și în exterior: elementul central, dominant al fațadei lungi de șapte șiruri este balconul cu arcade, tripartit, aflat pe latura sudică, respectiv intrarea principală, tripartită, aflată pe latura nordică.


  • Inițial a fost o clădire cu un singur nivel, cu forma în plan a unei litere „U”. În fața intrării, aflate în axul rezalitului central al fațadei principale, s-a construit un portic deschis, ornat, susținut de stâlpi de lemn. Accesul în portic se face printr-o scară. Pe frontonul triunghiular al terasei se observă blazonul familiei, care este susținut de doi lei.

  • Construcția castelului în stil eclectic cu trei etaje a fost comandată de către groful Károlyi Tibor și Dégenfeld-Schönburg Emma. Original, castelul era prevăzut cu un acoperiș cu două ape, însă acesta a fost modificat în stil romantic în 1914.

  • Clădirea încă nu s-a restituit familiei și în prezent nu este utilizat.