Kastély Erdélyben konferencia

Kinek a felelőssége, hogy megőrizzük műemlékeinket, ezeken belül is a kastélyokat? Mindent meg kell-e menteni? Egyáltalán, kié a kastély?

Az erdélyi kastélyok, többségükben A és B kategóriás műemlékként helyi és országos jelentőséggel bírnak, ennek ellenére a közösség viszonyulása ezekhez az épületekhez sokféle. A kastély, amely egykoron a település és a környezetének meghatározó eleme volt, ma néhány példától eltekintve nem került vissza a mindennapi élet körforgásába, sokszor nem találta meg az adott környezetben és közösségben ideális fukciót. A romlás sok esetben olyan mértéket öltött, hogy sürgős lépésekre van szükség, ha bármit is szeretnénk utána vele kezdeni.

Mit jelent a gyakorlatban az, hogy revitalizálunk egy kastélyt, új funkciót adunk neki, visszakapcsoljuk a kulturális, turisztikai, gazdasági körforgásba? Milyen kihívásokat és milyen lehetőségeket jelent ma Romániában kastélytulajdonosnak lenni? A Kastély Erdélyben konferencián, valamint az idén bemutatandó History is Our Story című interaktív webdokumentumfilmben is megközelítjük ezeket a kérdéseket. Meghívott szakértőink segítségével körbejárjuk, hogy kiknek kell együttműködniük egy kastély új életre keltéséhez, és hogy egyáltalán miért fontosak maguk a kastélyok és a kúriák Erdélyben. Beszélünk az erdélyi kastélyok komplex témaköréről, és bemutatunk jó példákat is olyan konkrét esetekre, amelyek igazolják, hogy kell és lehet kezdeni valamit ezzel a fontos örökségünkkel.

Részletes programmal hamarosan jelentkezünk.

A konferencián a részvétel ingyenes, részvételi szándékodat kérünk, egy ingyenes jegy kiváltásával az eventbrite.com oldalon: https://www.eventbrite.com/e/kastely-erdelyben-konferenciaconferinta-castel-in-transilvania-tickets-73561421191

Szeretettel várunk!

A konferencia az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatalával (DRI) partnerségben valósul meg.

 


PONT Group

Cluj-Napoca, Mărginașă street no. 42.
Fax: +4 0364 81 99 04
E-mail: office@pontgroup.org

Postal Mail:
O.P. 1 CP No. 473, Cluj-Napoca, Cluj County

Támogatók