Díjra jelölte a PONT Csoportot az Országos Kulturális Alap

Díjra jelölte a PONT Csoportot az Országos Kulturális Alap (AFCN) kulturális vállalkozások (cultural entrepreneurship) kategóriában a negyedik AFCN Gála keretében.

A PONT Csoport 2018-ban két projektet valósított meg az AFCN támogatásával. Az EduKastély keretében 12 olyan játékot fejlesztettünk ki, amelyek segítségével 4-12 éves gyerekek játszva tanulhatnak a kastélyok történetéről, a III. Kastély FORMULA táborban pedig fiatal szakértők közösen dolgoztak ki fentartható hasznosítási modelleket a marosvécsi Kemény-kastély számára. Egy harmadik, szintén az AFCN által támogatott projekt 2019-ben is tart: a History is Our Story egy interaktív webdokumentumfilmben mutat be három erdélyi kastélyt Felméri Cecília rendezésében.

A Kastély Erdélyben SHOP 2017 óta erdélyi művészek egyedi alkotásait kínálja. A kastélyok ihlette, műalkotásként is helytálló termékek megvásárlásával a Kastély Erdélyben Alapot támogatja a vevő, így részévé válik az erdélyi kastélyok történetének. A Kastély Erdélyben SHOP szintén az AFCN támogatásával valósult meg.

A kulturális vállalkozások díját olyan szervezeteknek ítélik oda, amely “fenntartható kulturális projekteket bonyolított le és ezek bevételgeneráló potenciálját népszerűsítette”. A díjátadót január 15-én szervezik meg.

Nagyon örvendünk, hogy a Kastély Erdélyben programmal hozzájárulhatunk az erdélyi kastélyok értékeinek felmutatásához, megőrzéséhez, ahhoz, hogy a közösségek értékesíthessék, magukénak tudhassák örökségünk ezen kiemelkedő elemeit!