Fejhallgatós tárlatvezetési rendszert valósítottak meg a miklósvári Kálnoky-kastélyban

A Kálnoky Alapítvány 2018 december 31-én véglegesíti az „Erdélyi Élet Múzeuma látogatási rendszerének fejlesztése” c. pályázat kivitelezését, amelyet a Bethlen Gábor Alap támogatott a 2018-ra kiírt „A magyar kultúráért és oktatásért” – Központi pályázati felhívás keretén belül.


A pályázat általános célkitűzése a miklósvári Kálnoky kastélyban működő Erdélyi Élet Múzeuma látogatási élményének fejlesztése fejhallgatós (vezeték nélküli) tárlatvezetői rendszer beüzemelése révén.


A pályázat kivitelezése során 10 darab fejhallgatós (vezeték nélküli) tárlatvezetői készüléket sikerült megvásárolni, amely lehetővé teszi, hogy a látogatók többnyelvű – magyar, angol, román tárlatvezetésen vegyenek úgy részt, hogy a saját látogatási ritmusukban ismerkedjenek meg az Erdélyi Élet Múzeumával.


A Bethlen Gábor Alap által nyújtott támogatás értéke 500.000 forint és a pályázat kivitelezési időtartama hét hónap volt.
Az Erdélyi Élet Múzeuma 2017 májusától működik a felújított miklósvári Kálnoky kastélyban, amelyet az elmúlt 20 hónapban több mint 7000 látogató keresett fel.


Az Erdélyi Élet Múzeumával kapcsolatos információk a https://www.facebook.com/thekalnokycastle/ oldalon találhatóak, valamint a Kálnoky Alapítvány működésével kapcsolatos további információ kérhető Szabó Istvántól a következő emailcímen istvan@facilitator.ro.