Karácsonyvárás a zabolai Mikes-birtokon

Idén is visszatér a Kastély Erdélyben a mesés Mikes-birtokra, Zabolára! Advent második szombatján, december 7-én 10 és 17 óra között várunk mindenkit nagy szeretettel változatos programokra. Játsszunk, kézműveskedjünk együtt, barangoljuk be a kastélykertet, várjuk közösen az ünnepet!

Közös barkácsolással, pónis szekerezéssel, mézeskaláccsal, gyerekelőadással, EduKastély játékokkal teremtünk ünnepi hangulatot, a felnőtteknek is készülünk programmal. Az egész napos ott-tartózkodást baba-mama csendes sarokkal segítjük elő, ahol pihenni, babával foglalkozni lehet.

Programtervezet

Gyerekprogramok:

10:00 – 17:00
Karácsonyi dísztárgyak – kézműves foglalkozás

A legkisebbek és nagyobbacskák egyaránt örömüket lelhetik a karácsonyi dísztárgyak elkészítésében. Az alkotás élménye mellett a gyerekek hazavihetik a saját készítésű díszeiket. Képeslapokat, pálcikadíszeket készítünk, sólisztgyurmát színezünk, mézeskalácsot díszítünk, kifestőket színezünk.

10:00 – 17:00
EduKastély játékok

Az EduKastély keretében 12 olyan játékot fejlesztettünk ki, amelyek segítségével a 4-12 évesek játszva tanulhatnak az erdélyi kastélyok történetéről. Keresd a kastélyokat a térképen, öltöztess korhű ruhákba figurákat, pörgesd ki a kastélyok, növények, állatok körvonalait – és ez még nem is minden játék!

10:00 – 17:00
Székely lovas szekerezés

A nap folyamán több alkalommal is barátságos székely lovak várják a gyerekeket egy sétára.

11:00 – 15:00
Ünnepi fotózkodás a Retrobooth-tal – állj be a kamera elé családdal, baráttal, gyerekkel, vagy akár vicces karácsonyi pulcsiban, és perceken belül kezedben a fotó!

11:30-13:00
Bábelőadás és kincskeresés Demeter Éva vezetésével

14:30
A kézdivásárhelyi Molnár Józsiás Iskola zenetagozatos diákjainak fellépése

15:00-16:30
Bábelőadás és kincskeresés Demeter Éva vezetésével

17:00
Tábortűz

Felnőttprogramok

10:00
Karácsonyi készülődés a Bloom Belle-lel
Karácsonyi hangulatú dísztárgyak barkácsolása. A műhely az első 10 résztvevő számára ingyenes – az érkezés sorrendjében -, a továbbiakban 45 lejes hozzájárulás fejében lehet részt venni a műhelyen.

Kastély Erdélyben SHOP
A rendezvény ideje alatt megvásárolhatók a Kastély Erdélyben Shop kínálatában szereplő, kastélyok ihlette alkotások, amelyeket fiatal erdélyi művészek készítettek kifejezetten a Kastély Erdélyben Shop számára. A vevő a tárgyak megvásárlásával a Kastély Erdélyben Alapot támogatja.

Kiegészítő programok
A beltéri foglalkozások mellett a kastélykertben barangolni is lehet. A téli hangulatot a forró tea, kávé, forralt bor teszi majd teljessé, amit a Mikes-kastély által biztosított büféből lehet megvásárolni. Harapnivaló nélkül sem maradunk: a Mikes-kastély büféjében zsíros és vajas kenyérrel, csokitortával, sütőtökös finomságokkal, almás rétessel, vargabélessel, hígpalacsintával, cookie-val készülnek.

A Mikes-birtok gyönyörű angol kertjével, tavaival, és a mesésen felújított, egykor istállóként működő rendezvényteremmel várja a látogatókat.

A rendezvény szervezői a Kastély Erdélyben csapata és a Zabola Estate.