Karácsonyvárás a zabolai Mikes-kastélyban

Elérkezett a készülődés, angyalvárás ideje. Ahhoz, hogy igazán ünnepi hangulatba kerülj, mesés helyszínre, a zabolai Mikes-kastélyba várunk családi karácsonyfadísz-készítő barkácsolásra és ünnepi vásárra szombaton, december 9-én 10 és 17 óra között.

A Mikes-birtok gyönyörű angol kertjével, tavaival, és mesésen felújított házaival várja a látogatókat.

RÉSZLETES PROGRAM

Gyerekprogramok

10:00 – 17:00
Karácsonyi dísztárgyak barkácsolása

A legkisebbek és nagyobbacskák egyaránt örömüket lelhetik a karácsonyi dísztárgyak elkészítésében. Az alkotás élménye mellett a gyerekek hazavihetik a saját készítésű díszeiket. Programvezető: Kémenes Ibolya

10:00 – 17:00
Zakatol a vonat

A Sikló Egyesület több vasutas játékkal érkezik Zabolára, amelyek közt a kicsiktől (2-3 éves) a nagyobbak (akár tizenéves) korcsoportjáig mindenki megleli a számára megfelelőt. A kicsik számára favonat-játékokkal (kirakós, építős, húzós), a nagyobbaknak elektromos, távirányítós modellvasút-jellegűekkel készülnek.

A gyerekek olyan feladatokban vehetnek majd részt, mint pályaépítés, vonatvezetés, rakodás, állomásban pontos megállás, stb. A távirányításos vonatvezetés nem csak szórakozás a gyerekek számára, hanem készségek, képességek fejlesztésére is alkalmas.

10:30 – 11:30
Papírszínház és foglalkozás Demeter Éva vezetésével
Benedek Elek: A kápolna harangja
Az előadást kincskeresés és játék követi.

11:30 – 12:30
Puhakönyves mesék (1 éves kortól)

15:00 – 16:00
a. Fenyőlegenda. Miért pont a fenyő méltó arra, hogy karácsonyfaként legyen jelen az év legnagyobb családi ünnepén?
b. Lássuk a medvét! Segítünk jegesmedve-mamának megkeresni a kicsinyét, majd a kis jegesmacit elkészítjük.

Felnőttprogramok

Kvízverseny – több alkalommal

Műveltségi játék felnőtteknek: kastélyok felismerése képek alapján. A résztvevők értékes információkkal, valamint a Kastély Erdélyben Shop ajándéktárgyaival gazdagodhatnak. Játékvezető: Demeter Éva

Dísztárgyak készítése

Az első 25 érkező ingyenesen készíthet karácsonyi hangulatú dísztárgyakat a Bloom Belle jóvoltából. A később érkezőknek is lehetőségük lesz részt venni a foglalkozáson, 35 lejes hozzájárulás ellenében. Kérjük, igyekezzenek, a helyek száma itt is korlátozott!

Kiegészítő programok

A beltéri foglalkozások mellett a kastélykertben barangolni is lehet. A téli hangulatot a forró tea, kávé, forralt bor teszi majd teljessé, amit a Mikes-kastély által biztosított büféből lehet megvásárolni. Harapnivaló nékül sem maradunk: lehet majd vásárolni zsíros és vajas kenyeret, csokitortát, sütőtökös finomságokat, almás rétest, vargabélest, hígpalacsintát, cookie-t.

Vásár

A rendezvény ideje alatt megvásárolhatók a Kastély Erdélyben Shop kínálatában szereplő, kastélyok ihlette alkotások, amelyeket fiatal erdélyi művészek készítettek kifejezetten a Kastély Erdélyben Shop számára. A vevő a tárgyak megvásárlásával a Kastély Erdélyben Alapot támogatja.