Ne vedem pentru castelele din Transilvania pe 17 august 2015!

Comunicat de presă

10 august 2015

 

CASTEL ÎN TRANSILVANIA: ne vedem pentru castelele din Transilvania pe 17 august 2015!

 

Pe baza experiențelor deja acumulate Grupul PONT a lansat un amplu demers strategic în cadrul proiectului Castel în Transilvania – strategii și modele de dezvoltare, cu sprijinul Granturilor SEE.

Grupul PONT organizează prima conferință și întâlnire publică în cadrul proiectului Castel în Transilvania – strategie și modele de dezvoltare la Cluj-Napoca în data de 17 august 2015.

Locul și data evenimentului nu sunt aleatorii. Conferința este planificată pentru a doua zi a Zilelor Culturii Maghiare din Cluj, un eveniment de marcă a vieții culturale din Cluj, inima Transilvaniei. Universitatea Sapientia reprezintă de asemenea un pilon important în dezvoltarea academică clujeană în sectoare vitale și pentru proiectul nostru, cum ar fi studiile europene sau comunicarea.

Dorim ca prin acest eveniment să relansăm un șir de dezbateri, discuții ce aduc o valoare adăugată activităților individuale și colective legate de castelele din Transilvania și repornesc un proces colaborativ intersectorial.

 

Participanții evenimentului vor avea posibilitatea să lucreze în workshop-uri conduse de experți pe 6 teme:

1.    Renovarea, restaurarea castelelor

2.    Cultul modern al castelelor

3.    Recondiționarea grădinilor de castele

4.    Turism

5.    Dezvoltarea regiunii

6.    Castele în labirintul sistemului judiciar

 

Proiectul Castel în Transilvania – strategii și modele de dezvoltare este finanțat printr-un grant oferit de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Ministerul Culturii – Unitatea de Management a Proiectului în cadrul Programului ”Conservarea și revitalizarea patrimoniului cultural și natural” – schema granturi mici, finanțat prin Mechanismul financiar SEE 2009–2014 cu o sumă de 235.107,43 lei.