Tabăra Ambasador Castel în Transilvania

În aproape toate colțurile Transilvaniei există câte un castel sau conac minunat, de descoperit. Misiunea Taberei Ambasador Castel în Transilvania este formarea unei rețele de ambasadori ai programului Castel în Transilvania, ce va pune în valoare motivația persoanelor care aderă la comunitatea „Castel în Transilvania” și care sunt dispuse să promoveze cauza acestor castele, acțiunile și celelalte măsuri ce țintesc conservarea, restaurarea și valorificarea socio-economică a acestor clădiri.


În tabăra Ambasador Castel în Transilvania sunt așteptați 30 de tineri care sunt interesați de castelele din Transilvania și doresc să se ocupe de această cauză și în viitor, să devină “ambasadori” de castele.


Tabăra care va avea loc între 1 și 8 septembrie constă dintr-o parte teoretică și una de vizitare a mai multor castele. În partea teoretică, participanții vor primi informații în general despre castelele din Transilvania din punct de vedere al turismului, istoriei de artă și a dezvoltării regionale și vor putea participa la unul dintre trei workshopuri. Vizitele vor avea loc la castele din județele Hunedoara, Mureș, Covasna și Brașov.


Tabăra este realizată cu sprijinul financiar al Departamentului pentru Relații Interetnice.