Dr. Sidonia Răvar Anamaria
közgazdász, turisztikai menedzser

Szakterület

A közgazdaságtudományok területén rendelkezik doktori végzettséggel, illetve a turisztikai menedzsment, a vidéki közösségek hosszú távú fejlesztése és a kulturális turizmus területén is tapasztalattal rendelkezik.

Szakmai felkészültség

Az erdélyi vidéki közösségek kulturális örökségeit kutatja, szakdolgozatai, disszertációja és doktori dolgozatának témái ezen törékeny erőforrások értékesítése köré építette, amelyet ritkán ismer el és tudatosít a tágabb közösség. 2010-től kezdődően, Annamária a POSDRU és PODCA strukturális pályázatokat, illetve Erasmus+ és AFCN pályázatokat lebonyolító csapatok tagja volt. 2016-ban az ARCHE csapatának tagja lett, illetve a Castle Break projekt turisztikai szakembere. Ugyanebben az évben részt vett a Bukarest-Ilfov régió kulturális turisztikai stratégiájának kidolgozásán, ahogyan a régió Európa Kulturális Fővárosa 2021 címre való pályázat megírásában is.

Hogyan lehet releváns az ön munkája az erdélyi kastélyok fenntartható fejlesztésében?

Az eddig szerzett és az fentiekben bemutatott tapasztalatom, illetve doktori tanulmányaim alatt szerzett ismereteim által tanulmányok elkészítésében, kutatásokban, elemzésekben, illetve olyan stratégiai dokumentumok kidolgozásában vállalhatok szerepet, amelyek a kulturális örökség hosszútávú értékesítésére szolgálnak. Továbbá a kulturális turizmus, a közösségfejlesztés területét érintő projekteken is dolgozhatok. Ugyanakkor olyan pályázatok megírásában is részt tudok vállalni, amelyek a kulturális örökség revitalizását és ezek gazdasági és turisztikai körforgásba való beillesztését célozzák meg – beleértve a kastélyokat is.