Timea Anna Rázmán
Művészettörténész

Szakmai tevékenység rövid leírása

A BBTE Történelem karán, a művészettörténelem szakirányban végeztem alapképzéses tanulmányaimat 2014-ben, államvizsga dolgozatom elkészítése során a kolozsvári gótizáló lakóházak kutatásával, dokumentálásával foglalkoztam. Jelenleg a Kulturális örökség kutatása és hasznosítása szakon magiszteri tanulmányaimat végzem, disszertációm a kolozsvári szecessziós villaépítészet téma köré fog felépülni (az Erzsébet úti villák dokumnetálását szeretném elvégezni).

 

Eddigi releváns tapasztalat (projektek)

A szakmai gyakorlatok során, az egyetem keretében, kétszer is (a gernyeszegi Teleki-kastély és a gyalui Bánffy-kastély esetén) részt vettem erdélyi kastélyok kutatásával, dokumentálásával foglalkozó munkákban: szakirodalom kutatása, fotó-dokumentáció, falkutatás.

 

Hogyan lehet releváns az ön munkája az erdélyi kastélyok fenntartható fejlesztésében?

A szakmai gyakorlatokon szerzett gyakorlati tapasztalataim mellett az erdélyi kastélyok fejlesztésében szakirodalmi kutatást, idegenvezetést végezhetek, illetve bármilyen más munkát elvállalok, ami az erdélyi műemlékek ezen és más csoportjainak a fenntartását, fejlesztését, védelmét szolgálhatja.